Suport didàctic

Material didàctic per a l'Escola de Bàsquet

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha elaborat unes fitxes tècniques per ajudar a créixer a totes aquelles Escoles de Bàsquet donades d’alta dins el programa d’Escoles de Bàsquet. Tanmateix, es facilita un document a on es desenvolupen els continguts didàctics i la metodologia emprada.

Responsables i entrenadors/es de les Escoles de Bàsquet disposen ja del suport tècnic en forma d’exercicis que ajudaran a desenvolupar de manera correcte i progressiva les vostres sessions d’entrenaments. Aquestes fitxes d’entrenament són un suport tècnic que ajudaran a tots els tècnics a programar de manera eficaç la vostre temporada.

Com a entrenadors/es és important saber que cada exercici obre un gran ventall de possibilitats segons les nostres necessitats i objectius.

A part d’aquestes fitxes tècniques, aquest espai de formació tindreu accés a més contingut formatiu durant tota la temporada com poden ser vídeos i altres documents, a part de ser un espai de consulta i que serveixi per compartir experiències i coneixements.

Documentació dins del Suport Didàctic a les Escoles de Bàsquet
Aquí et mostrem exemples del que podreu trobar:
Dins del material trobarem:
  • Document explicatiu 'Teoria i Context didàctic': aquest document ens serveix per entendre i visualitzar el desenvolupament integral del nen/a en les edat d'escola de bàsquet. A partir d'aquí podrem dur a terme una correcte programació adaptada a les nostres necessitats.
  • Proposta de planificació de les sessions per a 2 temporades (amb  uns 5-6 jocs per cada sessió)
  • +100 sessions ja organitzades amb les corresponents Fitxes dels jocs
  • +500 Fitxes de jocs per a construir les vostres sessions: en aquest espai hi trobarem els jocs classificats segons les qualitats o capacitats que hi vulguem treballar o posar-hi més èmfasi. Cada equip creix de manera diferent i segons unes característiques determinades i és per això que desenvolupen aquests continguts segons les situacions.
  • Exemples de plantilla de JOC per desenvolupar els vostres propis amb el model FCBQ
  • Exemples de plantilla de PLANIFICACIÓ (Excel) de la temporada
  1. Donar d'alta el vostre equip d'escola i les llicències a través de l'aplicatiu de llicències (aplicatiu de llicències
  2. Una vegada l'equip sigui validat correctament l'entrenador/a de l'equip corresponent i el club rebran per mail les claus d'accés
  3. Ja podeu fer ús de tots els recursos didàctics. Aquest accés serà únic i exclusiu dels entrenadors/es responsables de cada club
  • Aquest espai pretén ser un lloc dinàmic on compartir eines i experiències relacionades amb la iniciació al bàsquet. 
  • Per a qualsevol dubte, ens pots fer arribar les teves consultes per email a la teva territorial corresponent:

Barcelona: escoles.barcelona@basquetcatala.cat

Catalunya Central: escoles.cc@basquetcatala.cat

Girona: escoles.girona@basquetcatala.cat

Lleida: escoles.lleida@basquetcatala.cat

Tarragona: escoles.tarragona@basquetcatala.cat